De tijd in een doosje stoppen

Herken je dat gevoel, dat je de tijd soms wel even zou willen stil zetten? Om het moment dat je kinderen klein zijn écht goed in je op te nemen? Met deze fotografie cursus specifiek voor mama's krijg je op een laagdrempelige manier praktische handvatten om het dagelijks leven en de kleine én grote momenten met je kind vast te leggen. Zodat je de tijd in een doosje kunt stoppen en je deze foto's je later terug kunnen naar het gevoel dat je bij je kinderen voelde.
€147

Maak pure foto's van je kind

De kleine momenten met je kind koesteren en vastleggen: dit is zó leuk en waardevol voor later! 


In deze fotografie cursus leer je fotomomentjes herkennen en creëren waardoor je bewust foto’s van je kind kunt maken. Je leert je kind vastleggen op een ongedwongen en ongeposeerde manier én je hebt na afloop een prachtig document van het dagelijks leven en de kleine momentjes. 


 • maak de mooiste foto's met je telefoon
 • zes maanden (tot 15/03/2024) toegang  tot de cursus,
  daarna ontvang je een e-book om alles nog eens terug te kunnen lezen
 • maandelijkse challenge in je mail met foto opdracht + specifieke foto tips
 • gratis feedback  en complimentjes van mij in de gezellige besloten community
 • plezier in het fotograferen en een mooi document van foto's na afloop.

6 maanden toegang + community

De cursus is te volgen in je eigen tijd en tempo. Als je wilt kun je feedback vragen in de besloten online leeromgeving, waar ik zelf ook aanwezig ben. Meerdere deelnemers posten hier ook iedere maand hun resultaten van de maandelijkse foto challenge.

leer via mobiele app of desktop

Je kunt de cursus volgen via je laptop, maar ook via een app die je kunt downloaden op je tablet/ipad of mobiele telefoon. Handig!

geen losse camera nodig!

Je telefoon camera is genoeg! Uiteraard kun je de cursus volgen met een spiegelreflex- of een systeemcamera, maar dit is geen fotocursus die je de basistechniek van een camera uitlegt. Met je telefoon kun je fantastische foto's maken.

20+ korte lessen met opdrachten

Bij de (video)lessen zitten verschillende opdrachten. De meeste video's duren maar 5 a 10 minuten, waarna je evt. zelf aan de slag kunt met een opdracht. Weinig studietijd dus! Aan het eind van de cursus heb je een serie met minimaal 30 mooie foto's van je kind.

Hi! Ik ben Hanneke

✔️ 10+ jaar professioneel kinderfotograaf onder de naam Oh Beautiful World

✔️ campagnes gefotografeerd voor kindermerken als o.a. Woezel&Pip, Lief! Lifestyle, Looxs, Spoorwegmuseum en Charlie Choe

✔️ 500+ gezinnen en kinderen gefotografeerd

En ook ben ik moeder van twee heerlijke kinderen van acht en vier jaar. Vanaf het moment dat onze oudste was geboren wist ik dat ik zoveel momenten zou gaan vergeten. De tijd met kinderen gaat zo snel! Sinds ik moeder ben, heb ik heel bewust elke maand een aantal foto's gemaakt van mijn eigen kinderen zodat ik mijn herinneringen voor later heb vastgelegd. Deze foto's zijn nu al enorm waardevol.

Vrolijke reviews

Wat ik fijn vond aan de cursus van Hanneke is dat deze veel verder gaat dan een 'knoppencursus'. 


Hanneke leert je met andere ogen kijken naar fotomomenten. Zij leerde mij om juist in de momenten waarop je minder snel de camera zou pakken, de mooiste foto's te maken. Je kindje hoeft niet te poseren, want juist in de momenten van spel en het dagelijkse leven ontstaan hele mooie foto's.  


Ik heb de cursus als echt heel tof en leerzaam ervaren en kan de cursus echt alle ouders aanraden om mooie beelden van je kinderen voor later te maken. Echte foto's in plaats van geposeerde foto's met een glimlach: foto's zoals je kind echt is.
Marlies

Wat een fijne cursus! Alle vragen die ik mezelf stelde over het fotograferen van mijn kinderen kon ik eenvoudig vinden. Van beweging en compositie tot aan belichting. Hanneke geeft volop nuttige tips en ook deelt ze inspiratie. Niet alleen door de opdrachten en challenges, maar ook door de mooie foto's die ze als voorbeeld heeft toegevoegd.


Ook was ik blij verrast door haar tips over het vastleggen van de echtheid van kinderen. Met deze aanwijzingen kan ik het eenvoudiger doorbreken als mijn kinderen teveel aan het poseren zijn. 


Bedankt Hanneke! Ik weet zeker dat ik nog regelmatig ga terugdenken aan jouw tips.

Nathalie
review-cursus-everyday-magic-fotos-cursist

Vrolijke reviews

Lieke

,,Doodgewone dagelijkse routines zijn ineens een bron van mooie foto's!"

Hele leuke cursus om te doen! Je gaat echt veel bewuster nadenken waar je foto's van gaat maken. Hanneke zorgt er voor dat je op een ontpannen manier foto's van je kindje kan maken.
€ 147

Wil jij dit ook?

Op een laagdrempelige manier mooie foto's maken van je kind? Nog meer genieten van de grote én kleine momentjes? Dan is deze cursus voor jou! 


Met korte filmpjes, voorbeelden en opdrachten help ik jou om een mooi foto document te maken van jou kind(eren). Je hebt tot  15/03/2024 toegang tot de online leeromgeving en de gezellige community van andere moeders die mee doen. Daarna ontvang je een e-book om alles nog eens op door te lezen of de cursus op een later moment af te maken. De cursus is te volgen in je eigen tijd, en met enkel je telefoon. Handig!

Nog meer reviews

Een hele leuke cursus om te doen! Met zeer goeie tips: Je gaat echt veel bewuster nadenken waar je foto's van gaat maken. 


Doodgewone dagelijkse routines zijn ineens een bron van mooie foto's!

Hanneke zorgt er voor dat je op een ontspannen manier foto's van je kindje kan maken.
Lieke

Fijne cursus met praktische tips om direct mee aan de slag te gaan. 

Door de drukte thuis, vergeet je hoe snel routines veranderen met opgroeiende kinderen en hoe mooi het is om deze momenten te kunnen vastleggen voor later.

Hanneke heeft duidelijk veel kennis en ervaring en kan deze op een leuke manier overbrengen. Aanrader!

Susanne

Wat een uitgebreide kinderfotografie cursus! 


Het leukste aan de cursus vind ik de specifieke opdrachten en de maand challenges. 

Ik was nog een beetje zoekende in mooie en leuke foto's maken en deze cursus heeft me goed op weg geholpen. 

Elisabeth
review-cursus-kinderfotografie-telefooncamera-2
review-maak-pure-fotos-van-je-kind-cursus-kinderfotografie

Waarom ik deze cursus aan iedere ouder aanraad


The days are long but the years are short 
Deze cursus laat je stil staan bij de kleine momentjes met je kind. De ups en downs van het leven met je kind vast te leggen zodat je een prachtige serie foto's hebt als herinnering. Want die kindertijd is intens, vemoeiend, prachtig en bovenal: het gaat zo bizar snel!
Met elke maand een praktische foto challenge in je mail als reminder om lekker foto's te maken.

In de gezellige online leeromgeving mag je vragen stellen en kun je foto's delen. Er worden regelmatig foto's gepost om feedback te vragen of gewoon om te laten zien. Zo leuk! Ik geef regelmatig antwoord op vragen en voorzie dan ook graag foto's van feedback als je dat leuk vindt.

Lieke

,,Ik kan deze cursus echt alle ouders aanraden om mooie beelden van je kinderen voor later te maken!"

Wat ik fijn vond aan de cursus van Hanneke is dat deze veel verder gaat dan een 'knoppencursus'. 


Hanneke leert je met andere ogen kijken naar fotomomenten. Zij leerde mij om juist in de momenten waarop je minder snel de camera zou pakken, de mooiste foto's te maken. Je kindje hoeft niet te poseren, want juist in de momenten van spel en het dagelijkse leven ontstaan hele mooie foto's.  


Ik heb de cursus als echt heel tof en leerzaam ervaren en kan de cursus echt alle ouders aanraden om mooie beelden van je kinderen voor later te maken. Echte foto's in plaats van geposeerde foto's met een glimlach: foto's zoals je kind echt is. 
review-cursus-kinderfotografie-telefooncamera

De inhoud van fotocursus:

Moment en emotie   

 •  Je houding en mindset als ouder
 •  Regie tijdens het fotograferen
 •  Communicatie met je kind 
 •  Hoe krijg je die échte lach?
 •  Verschillende emoties

Karakter en eigenheid

 •  Hoe jij je kind ziet
 •  De eigenheid van je kind vastleggen
 •  Routines fotograferen
 •  Het perfecte plaatje vs. real life 
 •  Details om te fotograferen

Compositie, licht en beweging

 •  Standpunt en compositie tips
 •  Het verschil tussen een verhaal vs. een portret
 •  Verschillende soorten licht herkennen en hoe daar mee om te gaan
 •  Hoe ga je om met veel beweging en chaos in beeld?

Nadat je de foto's hebt gemaakt

 •  Van duizenden foto's op je telefoon naar een mooie selectie van echt mooie foto's van je kind
 •  Concrete, leuke bonusopdrachten om al het geleerde eens goed uit te testen ;)
 •  Maandelijkse foto challenge met praktische tips én een stok achter de deur!
 •  Een online community waar foto's worden gedeeld om met elkaar om typische situaties te lachen (lees: besmeurde kindergezichtjes met yoghurt of boze en eigenwijze peuters) en van elkaar te leren. 

Een ingewikkelde camera is niet nodig! Ook met je telefoon kun je prachtige foto's maken:

null

FAQ Maak pure foto's van je kind

Wat voor camera heb ik nodig voor de cursus?

Met deze cursus kun je al meedoen met alleen een telefoon camera! Extra handig: deze heb je zo goed als altijd bij je. Mocht je al wel bekend zijn met fotograferen dan is mijn cursus ook heel geschikt voor een spiegelreflex- of systeemcamera. Er wordt in deze cursus niet dieper ingegaan op de techniek van een camera, dus wanneer je dat nog niet goed begrijpt is je telefoon handiger.

Hoe lang duurt de cursus 'Maak pure foto's van je kind'?

Deze fotografie cursus kun je geheel op eigen tempo volgen. Alle lessen zou je al binnen een paar uur kunnen doorlopen. Maar, voor echt goed resultaat in fotografie moet je oefenen, oefenen, oefenen. En dit kost tijd. De bedoeling van de cursus is dat je gaandeweg mooie foto's maakt van je kinderen met behulp van mijn tips, en tijdens het fotograferen vooral heel veel plezier hebt. Zie de cursus als een steuntje in de rug tijdens het foto's maken!

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Na aanschaf heb je een jaar lang toegang tot de cursus, dus tot de online leeromgeving en de besloten community die daar bij hoort. Wanneer je je toegang t.z.t. wilt verlengen is dit mogelijk. Je hebt dus alle tijd om rustig aan de slag te gaan zonder stress ;)

Moet ik al ervaring hebben met fotografie om de cursus te doen?

Elke ouder is welkom! Het gaat er juist om dat ik ouders wil helpen om mooiere foto's van hun kinderen te maken. Je hoeft voor deze cursus dus niet de ambitie te hebben om fotograaf te worden. Het enige wat je belangrijk is, is dat je je kinderen leuk vindt ;) en het leuk vindt om bezig te zijn met foto's maken. Dan heb jij tijdens en na de cursus betere foto's en een mooi document met herinneringen.

Voor welke leeftijd kinderen is deze cursus kinderfotografie?

De cursus is het meest gefocust op ouders met kinderen tussen de 1 en de 8 jaar. De meeste voorbeelden die ik geef zijn ook op die leeftijd gericht. Maar heb je een kindje van nog iets jonger, of juist wat ouder? Er zullen absoluut ook veel tips in de cursus zitten waar je iets aan hebt om betere foto's te maken van je kind. Licht, compositie en momenten herkennen heeft niets met leeftijd te maken :)

Ik ben geen ouder, maar een tante, opa of oma. Kan ik ook mee doen met de fotocursus?

Zeker! Deze cursus is er op gericht om mooie foto's van je kind te maken als herinnering, en jij als tante, opa of oma bent ook een onderdeel van het leven van het kind. Extra leuk om met de cursus bezig te zijn tijdens een oppas-dag.

Kan ik de cursus cadeau doen?

Zeker! Dit is een super leuk cadeau! In het geval dat je de cursus cadeau wilt geven, kun je mij een mailtje sturen naar hanneke@ohbeautifulworld.com. Dan ontvang je een factuur, en een cadeaubon van mij waarmee de ontvanger zich gratis kan aanmelden :)

Wat als ik de cursus koop en het toch helemaal niets vind?

Tot nu toe is gelukkig iedereen die meedoet heel enthousiast! Maar wanneer je binnen 14 dagen na aankoop besluit de cursus toch niet te willen volgen, ontvang je 100% je geld terug.

null
€ 147

Je kunt de cursus ook cadeau doen!

Wil je de foto cursus cadeau doen aan iemand? Dat kan! Stuur me dan na aanschaf even een mailtje op hanneke@ohbeautifulworld.com met als onderwerp 'cadeau', dan zorg ik dat de cursus wordt omgezet naar het juiste e-mailadres en krijg je een leuke cadeau voucher om door te sturen of te printen. 


Deze fotografie cursus is perfect voor moeders die het leuk vinden hun kinderen te fotograferen. Ongedwongen en op een relaxte manier zul je absoluut merken dat je foto's beter worden tijdens het volgen van de cursus. Na afloop heb je een prachtig document van het dagelijks leven met je kind en alle kleine momentjes.


 • maak de mooiste foto's met je telefoon
 • doe de cursus in je eigen ritme en tijd: je hebt tot 15/03/2024 toegang en daarna ontvang je alle informatie ook nog in een e-book om terug te lezen.
 • maandelijkse challenge in je mail met specifieke foto tips: dit wordt hoog gewaardeerd
 • gratis feedback  en complimentjes van mij in de gezellige besloten community
 • plezier in het fotograferen en een mooi document van foto's na afloop :) 

Klaar voor de start?