Maak pure foto's van je kind

Dé online cursus kinderfotografie voor ouders

De kindertijd in een doosje stoppen

Wil jij ook graag betere foto's kunnen maken van je kind, zodat je mooie herinneringen hebt voor later? Maar wil jij het liefst niet de hele dag met je telefoon in je handen zitten? In deze cursus leer je fotomomentjes herkennen en creëren waardoor je bewust foto’s van je kind kunt maken. Ook kun je na deze cursus je kind(eren) op een ongedwongen manier vastleggen zoals ze zijn én heb je na afloop een prachtig document met het dagelijks leven en de kleine momentjes. Geen ingewikkelde camera techniek: je kunt de cursus gewoon volgen met enkel je telefoon.
kinderfotografie-cursus-voor-ouders-door-kinderfotograaf-oh-beautiful-world

Hi! Ik ben Hanneke

✔️ 10+ jaar professioneel kinderfotograaf onder de naam Oh Beautiful World

✔️ campagnes gefotografeerd voor kindermerken als o.a. Woezel&Pip, Lief! Lifestyle, Looxs, Spoorwegmuseum en Charlie Choe

✔️ 500+ gezinnen en kinderen gefotografeerd

En...inmiddels ben ik óók moeder van twee heerlijke kinderen van net acht en vier jaar. Vanaf het moment dat onze oudste was geboren wist ik dat ik zoveel momenten zou gaan vergeten. De tijd met kinderen gaat zo snel! Sinds ik moeder ben, heb ik heel bewust elke maand een aantal foto's gemaakt van mijn eigen kinderen zodat ik mijn herinneringen voor later heb vastgelegd. Deze foto's zijn nu al enorm waardevol.

€ 147 

Online fotografie cursus: 
maak pure foto's van je kind

Wil jij ook graag betere foto's kunnen maken van je kind, zodat je mooie herinneringen hebt voor later? Maar wil jij het liefst niet de hele dag met je telefoon in je handen zitten? In deze cursus leer je fotomomentjes herkennen en creëren waardoor je bewust foto’s van je kind kunt maken. Ook kun je na deze cursus je kind(eren) op een ongedwongen manier vastleggen zoals ze zijn én heb je na afloop een prachtig document van het dagelijks leven en de kleine momentjes. 
 • maak de mooiste foto's met je telefoon
 • doe de cursus in je eigen ritme en tijd: je hebt een jaar lang toegang
 • maandelijkse challenge in je mail met specifieke foto tips
 • gratis feedback van mij in de besloten community
 • plezier in het fotograferen en een mooi document van foto's na afloop :) 

1 jaar toegang + evt. feedback

De cursus is te volgen in je eigen tijd en tempo. Als je wilt kun je feedback vragen in de besloten online leeromgeving, waar ik zelf ook aanwezig ben en/of iedere maand meedoen met een foto challenge. 

leer via mobiele app of desktop

Je kunt de cursus volgen via je laptop, maar ook via een app die je kunt downloaden op je tablet/ipad of mobiele telefoon. Handig!

geen losse camera nodig!

Je telefoon camera is genoeg! Uiteraard kun je de cursus volgen met een spiegelreflex- of een systeemcamera, maar dit is geen fotocursus die je de basistechniek van een camera uitlegt. Met je telefoon kun je fantastische foto's maken.

20+ korte lessen met opdrachten

Bij de (video)lessen zitten verschillende opdrachten. De meeste video's duren maar 5 a 10 minuten, waarna je evt. zelf aan de slag kunt met een opdracht. Weinig studietijd dus! Aan het eind van de cursus heb je een serie met minimaal 30 mooie foto's van je kind.
review-maak-pure-fotos-van-je-kind-cursus-kinderfotografie
review-cursus-kinderfotografie-telefooncamera-2
€ 147
Mooiere foto's van jouw kind, én nog bewuster bezig zijn met herinneringen maken en vastleggen? Dan is deze cursus voor jou! Met korte filmpjes, voorbeelden en opdrachten help ik jou om een mooi document te maken van jou kind(eren). De cursus is te volgen in je eigen tijd, en met enkel je telefoon: zowel via een app met de opdrachten als je telefoon als camera. Handig!

speciaal gemaakt voor ouders

Als moeder weet ik als geen ander hoe de tijd soms door je handen glipt. Daarom: 

- de cursus is te volgen met een app op je smartphone
- geen camera nodig, je kunt deze cursus ook doen met je telefoon camera
- de opdrachten uit te voeren op je mama- of papa dag(en) of het weekend en vakanties

altijd klaar om de mooiste momenten vast te leggen

Voor maar een fractie van de kosten van een fotoshoot leer jij zélf betere foto's te maken van je kind(eren).Eens per jaar foto's laten maken door een gezinsfotograaf is super leuk en heel waardevol, maar de meeste momenten beleef je toch zonder een fotograaf in de buurt. De typische dingen van thuis, de eerste stapjes, je kind die voor het eerst zelf fietst, de spontane foto's op warme zomeravonden.

door de cursus beleef je waardevolle momenten samen met je kind

Bij elke module zitten meerdere fotografie opdrachten om je kind te fotograferen. Deze zijn perfect uit te voeren op mama- of papadag(en) of in het weekend. Je leert fotomomenten herkennen en je kunt dus bewuster foto's maken op specifieke momenten en op andere momenten juist zonder camera aanwezig zijn.

Maak van de dagen samen met je kind een extra leuke uitdaging om op specifieke momenten mooie foto's te maken!

na afloop heb je een mooie serie foto's als herinnering voor later

Door de opdrachten in de cursus heb je aan het eind van de cursus een prachtig document met mooie foto's en herinneringen van je kind. Deze serie foto's zul je koesteren, kinderen worden zo snel groot. Je hebt dus ALTIJD een mooi resultaat na afloop van de cursus.


mooie foto's van de kindertijd zijn leuk en waardevol  voor je kind

Heb jij bepaalde foto's van je jeugd die je koestert? Of had je misschien wel meer foto's willen hebben? Voor een kind is het later zo onwijs leuk om het dagelijks leven te kunnen terug zien op foto's. Herinneringen blijven daardoor levendig en het kan voor je kind later heel waardevol zijn om deze foto's te hebben.


je fotografie skills worden verbeterd

Je leert beter te fotograferen! Ik geef je praktische tips voor het vastleggen van momenten, en het kijken naar licht en compositie. Na de cursus kun je beter mooi licht herkennen, kun je betere composities maken en kun je beter anticiperen op het moment dat er zich iets leuks voordoet wat je vast wilt leggen.

review-cursus-kinderfotografie-telefooncamera

Vrolijke reviews

Een hele leuke cursus! Met zeer goeie tips: over meespelen, een juiste fotoplek uitzoeken, en routines fotograferen. De cursus zit echt goed in elkaar! Fijn die korte lessen die je altijd even tussendoor kunt doen.

Lieke

Ik kan Hanneke van harte aanbevelen. Ze is communicatief, weet als moeder heel goed hoe ze met kinderen om moet gaan en maakt werkelijk prachtige foto's.

Jop

Ik heb helemaal mijn telefooncamera ontdekt en er lol in gekregen om bewust momenten te nemen om mijn dochters te fotograferen, echt heel leuk!!

m-marieke
Marieke

Waarom ik deze cursus aan iedere ouder aanraad


The days are long but the years are short 
Deze cursus helpt jou bewust tijd door te brengen met je kind, zonder dat dit daadwerkelijk veel tijd kost. Het levert je qualitytime met je kind op, samen met een prachtige serie foto's als herinnering.
Leer beter te fotograferen en maak herinneringen met je kind! Er is toch niets leukers? :)

In de besloten online leeromgeving mag je vragen stellen en feedback vragen. Ik geef regelmatig antwoord op vragen en voorzie dan ook graag foto's van feedback als je dat leuk vindt. Als je hier geen behoefte aan hebt is dat ook helemaal goed en mis je niets.

kinderfotografie-cursus-maak-pure-fotos-van-je-kind

Je leert in de online cursus 'maak pure foto's van je kind':

Moment en emotie   

 •  Je houding en mindset als ouder
 •  Regie tijdens het fotograferen
 •  Communicatie met je kind 
 •  Hoe krijg je die échte lach?
 •  Verschillende emoties

Karakter en eigenheid

 •  Hoe jij je kind ziet
 •  De eigenheid van je kind vastleggen
 •  Het perfecte plaatje vs. real life 
 •  Details om te fotograferen

Compositie, licht en beweging

 •  Standpunt en compositie tips
 •  Het verschil tussen een verhaal vs. een portret
 •  Verschillende soorten licht herkennen en hoe daar mee om te gaan
 •  Hoe ga je om met veel beweging in beeld?

Nadat je de foto's hebt gemaakt

 •  Van duizenden foto's op je telefoon naar een mooie selectie van echt mooie foto's van je kind
 •  Concrete, leuke bonusopdrachten om al het geleerde eens goed uit te testen ;)
 •  Maandelijkse foto challenge met praktische tips!

Een spiegelreflex camera is niet nodig! Ook met je telefoon kun je prachtige foto's maken:

null

FAQ Online Cursus: Maak pure foto's van je kind

Wat voor camera heb ik nodig voor de cursus?

Met deze cursus kun je al meedoen met alleen een telefoon camera! Extra handig: deze heb je zo goed als altijd bij je. Mocht je al wel bekend zijn met fotograferen dan is mijn cursus ook heel geschikt voor een spiegelreflex- of systeemcamera. Er wordt in deze cursus niet dieper ingegaan op de techniek van een camera, dus wanneer je dat nog niet goed begrijpt is je telefoon handiger.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus kun je geheel op eigen tempo volgen. Alle lessen zou je al binnen een paar uur kunnen doorlopen. Maar, voor echt goed resultaat in fotografie moet je oefenen, oefenen, oefenen. En dit kost tijd. De bedoeling van de cursus is dat je gaandeweg mooie foto's maakt van je kinderen met behulp van mijn tips. Het is dus niet erg als je er langer over doet. Je hebt een heel jaar toegang na aanschaf.

Moet ik al ervaring hebben met fotografie om de cursus te doen?

Elke ouder is welkom! Het gaat er juist om dat ik ouders wil helpen om mooiere foto's van hun kinderen te maken. Je hoeft voor deze cursus dus niet de ambitie te hebben om fotograaf te worden. Het enige wat je belangrijk is, is dat je je kinderen leuk vindt ;) en het leuk vindt om bezig te zijn met foto's maken. Dan heb jij tijdens en na de cursus betere foto's en een mooi document met herinneringen.

Voor welke leeftijd kinderen is deze cursus kinderfotografie?

De cursus is het meest gefocust op ouders met kinderen tussen de 1 en de 8 jaar. De meeste voorbeelden die ik geef zijn ook op die leeftijd gericht. Maar heb je een kindje van nog iets jonger, of juist wat ouder? Er zullen absoluut ook veel tips in de cursus zitten waar je iets aan hebt om betere foto's te maken van je kind.

Ik ben geen ouder, maar een tante, opa of oma. Kan ik de cursus ook doen?

Zeker! De cursus is er op gericht om mooie foto's van je kind te maken als herinnering, en jij als tante, opa of oma bent ook een onderdeel van het leven van het kind. Extra leuk om met de cursus bezig te zijn tijdens een oppas-dag.

null
€ 147

Online fotografie cursus: 
maak pure foto's van je kind

Wil jij ook graag betere foto's kunnen maken van je kind, zodat je mooie herinneringen hebt voor later? Maar wil jij het liefst niet de hele dag met je telefoon in je handen zitten? In deze cursus leer je fotomomentjes herkennen en creëren waardoor je bewust foto’s van je kind kunt maken. Ook kun je na deze cursus je kind(eren) op een ongedwongen manier vastleggen zoals ze zijn én heb je na afloop een prachtig document van het dagelijks leven en de kleine momentjes. 
 • maak de mooiste foto's met je telefoon
 • doe de cursus in je eigen ritme en tijd: je hebt een jaar lang toegang
 • maandelijkse challenge in je mail met specifieke foto tips
 • gratis feedback van mij in de besloten community
 • plezier in het fotograferen en een mooi document van foto's na afloop :)